Viktigt

Läser hos Mångmamma om vikt, det får mig att tänka. Hur man än gör är vikten ett ämne som vi inte kan hålla oss, vad ska jag säga, lugna om. Vi hetsar, stressar, tycker, klämmer, känner. För tjock, för smal, för för för. För vadå?

Jag är njöd, ibland. Tills jag tänker, men om jag ser ut så här så kan jag inte ligga med pojkvännens kompisar på stranden i sommar. Skulle jag med magen och höfterna ligga där? Vad skulle de tänka om mig? Och vad skulle de tycka om honom, ”Hur kan han vara tillsammans med henne?”

Jag är nöjd. Tills jag kommer in i butikerna och inser att jag (175 cm 77 kg) inte passar in. Kläderna är inte skapta för min figur. Storlekarna räcker inte till och jag undrar var alla som är större än mig köper sina kläder.

Jag är nöjd. Tills jag får kommentarer om den kommande bebisen. och ja, det händer en hel del. Fått höra de säkert tio gånger senaste månaderna.

Jag har alltid varit smal. Under högstadiet och gymnasiet vägde jag väl 55 kanske. Smal var jag. Det fick jag höra också, det var ett himla tjat och jag kan tala om att de var inte kul att vara smal då, är man 13 år vill man kunna köpa kläder på ”vuxen”avdelningen. Killar är inte snälla då heller, platt som en planka var jag och det fick jag höra.. Så började jag på p-piller blev vuxen och fick lite former. Extremt stor tyckte jag som ramlade upp till 64 eller så.

05

07

08

När jag var 20  var jag med om ett ganska jobbigt uppbryt ur ett förhållande, jag tappade nästan 10 kilo på en månad. sen gick jag upp allt gånger… 4 på ett år. Ja. Det är sant. Jag kan fortfarande inte titta på bilderna från den tiden. Men det gick upp ett ljus tillslut, och jag gjorde som man ska. Jag tog tag i det. Jag gick inte på någon superdiet, toktränade inte, svalt mig inte. I mitten av Juni slutade jag äta allt onödigt, godis chips kakor socker. Bort med det. BORT. Jag tog bort all annan dricka än vatten och alkohol. (Det var sommar, jag var singel och livet kunde ju inte bli för tråkigt.) Annars åt jag som vanligt men mindra potatis pasta och mer sallad.
På åtta veckor tappade jag 25 kilo.

Så det går jag vet. Det går.

11 efter 25 kg

sommar 11

Men nu sitter jag här, på en månad i vintras gick jag upp 10 kilo. Mina läkare upptäckte att jag har en alldeles för hög puls, min vilopuls ligger på 120 ungefär. Så nu äter jag betablockerare och pulsen är på 85 ungefär. Problemet är att allt fastnar jag förbränner inte alls som innan. Sen tror jag att jag är van att gå på en högre puls så jag söker sockerrusen på ett annat sätt, vad tror ni om det?

Jag önskar inte mig tillbaka till 60 kilo men 70 som förra sommaren vore nice. tack?

Var är min ideal vikt?

Annonser

2 thoughts on “Viktigt

  1. 25 kg på 8 veckor!!!
    Makalöst snabbt.
    Annars är vi rätt jämstora/långa du och jag men min mage är betydligt skrynkligare efter sju graviditeter.
    Och idealvikt? Nja, den du trivs med är nog idealvikten!

    • Ja det gick fort och det var inget osunt i det. Jag borde göra det igen, inte 25 kg så klart men avgifta mig från socker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s