Stavningen och ångesten

Jag är inte så bra på att stava. Jag vet de. Ni säger att det är för att jag är slarvig och det stämmer nog. Jag har ADHD och jag orkar inte alltid vara noga. Eller det orkar jag väldigt sällan.

Dessutom så ser inte jag på ord som ni. Jag kan inte förklara det men jag ser ord mer som bilder. och även om någon bokstav blivit fel så ser jag vad det ”ska” vara. Jag vet att ni också gör det och jag vet inte hur jag ska förklara det men. Jag ser inte att det är fel. Oftast. För jag ser det som det ska vara. Jag ser det rätt. Ibland så ser jag att det är något som är fel men jag kan inte sätt fingret på vad det är. Det är töntigt och ganska jobbigt. Men jag tror att det är samma sak som gör att jag läser ganska fort och även att jag hoppar över ord när jag läser. Jag läser inte bokstav för bokstav. eller vem gör de.. fan vad håller jag på med?

Vad de var jag vill skriva egentligen var att jag hatar att det suger till i magen och jag slås av en fruktansvärd ångest varje gång jag ser att jag har stavat fel. (okej inte varje gång, inte på msn, där går allt för fort och allt blir fel.) Men annars. På bloggen, på facebook… ja. i allt. Är inte det onödigt? att jag ska må dåligt för att jag kanske trycker på fel knapp, kanske får in ett mellanslag på fel ställe eller byter plats på bokstäver. Varför har man denna slående och krypande ångesten? Vem är det jag försöker vara perfekt inför? Och framför allt Varför försöker jag det?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s